ΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, MD,MSc, MMA


Συνάδελφοι,

Επικοινωνώ μαζί σας επ’ αφορμής των επερχόμενων εκλογών εκπροσώπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρών Αγγειοχειρουργικού τομέα (UEMS-Vascular section). Ονομάζομαι Αικατερίνη Πούλου και είμαι επιμελήτρια αγγειοχειρουργός, στην Ευρωκλινική Αθηνών. Έχω γεννηθεί στην Κέρκυρα, σπούδασα στην Ιατρική Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ειδικεύτηκα στην κλινική Γενικής Χειρουργικής του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας και στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Έχω επίσης εκπαιδευθεί στην Πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου του Γιοχάνεσμπουργκ, της Νοτίου Αφρικής- Charlotte Maxeke Johannesburg Academic Hospital και στα ιδρύματα  Tucson Medical Center και Pima Vascular, στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, είμαι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων, ο ένας στις Ενδαγγειακές τεχνικές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Università di Milano Bicocca, Italy και ο δεύτερος στην Διαχείριση κρίσεων στον τομέα της Υγείας από το University of Bolton, U.K. Έχω βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση Αγγειολογίας- International Union of Angiology (IUA). Είμαι πιστοποιημένη στους αγγειακούς υπερήχους από το υπουργείο Υγείας και κατέχω τις πιστοποιήσεις ATLS και DSTC. Έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια και σειρές μαθημάτων (courses), καθώς και στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, σε επιστημονικές ανακοινώσεις και διαλέξεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι ενεργό μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος και άλλων αγγειοχειρουργικών εταιρειών και μέλος του Ιπποκράτειου ιδρύματος. Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Ως νέα αγγειοχειρουργός έχω πρόσφατη την εικόνα της αγγειοχειρουργικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα τόσο στον τομέα του ΕΣΥ όσο και στον Πανεπιστημιακό τομέα ενώ παράλληλα έχω ίδια εικόνα από άλλα συστήματα εκπαίδευσης αγγειοχειρουργών παγκοσμίως. Δύναμαι να αναγνωρίσω τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του συστήματός μας στην εκπαίδευση, του και της αγγειοχειρουργού. Κοινός στόχος της ένωσής μας είναι η προσφορά στην Ελλάδα υψηλής  παροχής  αγγειοχειρουργικών υπηρεσιών στον ασθενή και ο εναρμονισμός του εκπαιδευτικού προγράμματος της αγγειοχειρουργικής με υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρωπαϊκή ένωση. Ο απώτερος σκοπός είναι η άνευ συνόρων ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και επαγγελματικής αποκατάστασης των εκπαιδευόμενων και κατ’ επέκταση και των ειδικών αγγειοχειρουργών εντός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης, αυξάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο, τις επιλογές τους και την εμπειρία τους.

Με το όραμα των ίσων ευκαιριών στην επιστημονική κατάρτιση, εκπαίδευση και επαγγελματική καταξίωση, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και στο χειρουργικό πεδίο, για όλους τους συναδέλφους αγγειοχειρουργούς ανεξαρτήτου χώρα προελεύσεως εντός της ΕΕ, επιθυμώ να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την δίκαιη και πρωτοπόρα προσπάθεια. Όραμά μου, τα μειονεκτήματα του συστήματος εκπαίδευσής μας να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα και να οδηγήσουν την αγγειοχειρουργική εκπαίδευση στον Έλληνα ασθενή σε μια ιδανική επιλογή για όλους τους αγγειοχειρουργούς της Ευρώπης. Για τον ως άνω λόγο διεκδικώ τη στήριξή σας στις επερχόμενες εκλογές της ένωσής μας.


ΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ MD, MSc, MMA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ: 6944237080 e-mail: info@up-vascular.com

Αφήστε μια απάντηση

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com