Η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νέων Ιατρών – European Junior Doctors Association (EJD) υιοθέτησε ψήφισμα στήριξης των Ελλήνων Ιατρών απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκαν πρόσφατα με αφορμή την υπόθεση του Δ. Καλλιάνου.

Η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης της 4ης Μαΐου 2024 στο Μονπελιέ της Γαλλίας ενέκρινε το ψήφισμα στήριξης που πρότειναν οι Έλληνες Νέοι Ιατροί (Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας-JDN-Hellas), στο οποίο γίνεται αναφορά στην προσβολή της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των Ελλήνων νέων Ιατρών-μελών της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, η οποία ακολούθησε την δημοσιοποίηση της εν λόγω υπόθεσης από οικείους του ασθενούς, όσο και από τα ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία επεκτείνεται για να συμπεριλάβει και οποιεσδήποτε άλλες τέτοιες απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, αποτελεί την πρώτη παρέμβαση στήριξης εκτός συνόρων, και καταδεικνύει την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων συναδέλφων μας απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις που πλήττουν την τιμή και αξιοπρέπεια του ιατρικού μας λειτουργήματος.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνος Ροδίτης, Επικουρικός Επιμελητής Αγγειοχειρουργός, Γ.Ν. Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.,

Πρόεδρος Δ.Σ., JDN-Hellas

Μέλος Δ.Σ., Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία

Ταμίας, EJD

Εκπρόσωπος EJD στο Section and Board of Vascular Surgery & Multidisciplinary Joint Committee of Phlebology, UEMS.

EJD-2024-040_O_Statement on Greek Junior Doctors_Revised

Αφήστε μια απάντηση

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com